web analytics

Het Meesterstuk ISBN: 9789029565714 – Anna Enquist

Het Meesterstuk  ISBN:  9789029565714  –  Anna Enquist
Nu slechts € 12.50
Het Meesterstuk ISBN: 9789029565714 – Anna Enquist

Het meesterstuk is een gepassioneerde en ontroerende kunstenaars-, familie- en relatieroman. Het verhaal is geënt op het dramatische schema van de opera Don Giovanni van Mozart, maar stofkeuze en enscenering zijn volstrekt eigentijds. De Don Juanrol in dit boek is voorbestemd voor de ambitieuze kunstschilder Johan Steenkamer. Onder een voortdurend wisselende belichting schetst Enquist de levensgang van deze niets en niemand ontziende charmeur. Andere hoofdpersonen zijn Johans kwetsbare en toch uiterst weerbare (ex-)vrouw Ellen, zijn demonische moeder Alma en zijn getraumatiseerde broer en rivaal Oscar. Een speciale rol is weggelegd voor Ellens hartsvriendin Lisa, een psychiater die het explosieve familiedrama zowel betrokken als met een zekere distantie op de voet volgt. De roman zit vol verrassende wendingen en tragische, soms ook tragikomische climaxen. De grote levensthema’s – liefde, dood, intimiteit – worden in een wervelend eigentijds drama voor het voetlicht gebracht.
Anna Enquist (1945) verwierf een groot lezerspubliek met haar dichtbundels Jachtscènes, Soldatenliederen, Een nieuw afscheid en Klaarlichte dag. Voor Het meesterstuk, haar succesvolle eerste roman, ontving zij de Debuutprijs 1995.
"e;Het heeft met de enorme indringendheid te maken dat dit lichtvoetige leesboek beklijft."e; – Verena Auffermann in Süddeutsche Zeitung
"e;Enquist beschikt over onvermoede romancapaciteiten."e; – Jaap Goedegebuure in HP/De tijd
"e;[…] er gaat een waarachtig schrijver in haar schuil."e; – Hans Warren in Provinciale Zeeuwse Courant
"e;… een gepassioneerd en meeslepend boek."e; – Marielle Osté in Elle
"e;Nederland is een romancier rijker."e; – Ingrid Hoogervorst in De Telegraaf
Uitgave: 2008 Uitvoering: Paperback Levertijd: 2 werkdagen…
lees meer …


Boekenwinkel online – Roman – Literatuur

Boekenkasten